Itt választ találhat kérdéseire, kattintson a megfelelő kategóriára!

Mit kell tennem, hogy használni tudjam az alkalmazást?

Az alkalmazás szolgáltatásait csak regisztrált felhasználók tudják igénybe venni. Ezért első lépésként regisztrálni kell a http://www.csodfigyelo.net/index.php/regisztracio oldalon, ezt követően pedig meg kell erősíteni a regisztrációt, a regisztráció során megadott email címre kapott levélben. A megerősítést követően a http://csodfigyelo.net/csodfigyelo/index.html oldalon beléphet az alkalmazásba. A regisztráció 5 cég, egyhavi megfigyelésére jogosit, a szolgáltatás további használatához előfizetés szükséges.

Hogyan tudom megerősíteni a regisztrációmat?

A regisztráció során megadott email címre a regisztrációt megerősítő emailt küld a Csődfigyelő alkalmazás, a levélben szereplő linkre kattintva tudjuk a regisztrációnkat megerősíteni, mely ahhoz szükséges, hogy az alkalmazásba be tudjunk lépni.

Milyen címen érem el az alkalmazást?

Az alkalmazás a http://csodfigyelo.net/csodfigyelo oldalon érhető el.

Honnan tudom letölteni a mobil alkalmazást?

Kattintson a megfelelő ikonra. 
 

Hogyan tudom görgetni a felületet?

Görgetéseket megvalósítani egérrel oly módon tudunk, hogy kattintással megfogjuk az oldalt és mozgatjuk függőleges irányba. 

Csődeljárás

A csődeljárás célja, hogy az adós egyezséget kössön hitelezőivel, és a csődeljárás alatt kidolgozott programmal biztosítsa a vállalkozás további működését.

Felszámolás

A felszámolás célja a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése, melynek során az adós hitelezői a csődtörvényben megfogalmazottak szerint kielégítést nyernek.

Kényszertörlés

A kényszertörlés célja, hogy az államot károsító visszaélő vállalkozói magatartások visszaszoruljanak, a működésképtelen, vagyontalan és alkalmazottak nélküli, alvó cégektől a piac megtisztuljon, és így a működőképes vállalkozások versenyképessége növekedjen, adminisztrációs terheik csökkenjenek. Kényszertörléssel bizonyos feltételek fennállta esetén a cégek csőd/felszámolási eljárás nélkül is kivezethetőek a piacról.

Végelszámolási eljárások

A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolásnak van helye.  

Változások közzététele (Törlések, Megszűnések, Egyszerűsített végelszámolások)

Egy adott céget érintő, bejegyzett módosításokat jelenti, ez lehet egyszerű adatmódosítás, de lehet megszűnéssel, végelszámolással kapcsolatos törlés. Érdemes a cégközlöny oldalról letölthető pdf állományt megnézni, ez tartalmazza a pontos információt.